CO VÁS ČEKÁ V DUBNU?

07.04.2015 21:47

Snad Vás v dubnu čekají samé příjemné věci a třeba k nim přispěje svou nabídkou i knihovna.

Ve čtvrtek 16. 4. od 18hod. necháme zaznít ozvěny festivalu Jeden svět a promítneme německý dokument "Z popelnice do lednice". A co o něm říká oficiální text distributora? "Je to neuvěřitelné, ale je to tak. Více než polovina vyprodukovaného jídla se nikdy nedostane na talíře spotřebitelů. Místo toho skončí v kontejnerech nebo na skládkách. Řeč přitom není jen o zkažených potravinách, ale i o naprosto nezávadných produktech, kterým často ještě neprošla záruční lhůta. Jen v zemích Evropské unie potká tento osud 90 milionů tun jídla ročně, což je dvojnásobek objemu potravy, která by stačila k nasycení všech hladovějících na světě. Jak je možné, že dochází k ničení takového množství jídla?" Odpověď na tuto a další otázky můžeme zkusit společně hledat po promítání.

Ve středu 22. 4. od 18hod. usedne do našeho "Křesla pro hosta" polárník Václav Sůra. Přijďte si poslechnout zajímavé vyprávění o několika polárních expedicích, z nichž některé skončily až na nejsevernějším místě naší planety - na Severním pólu. Součástí setkání bude i promítání. 

Čtvrteční odpoledne budou opět patřit společnému čtení, s výjimkami 9. 4. a 30. 4., kdy se setkání bohužel konat nebude. Vzhledem k příjemným teplotám se budeme setkávat venku, proto sledujte aktuality na stránkách, ať víte, kde nás najdete.

 











 

 

—————

Zpět