Uzavření knihovny - e-knihy stále k dispozici

02.11.2020 15:38

V současné době jsou opět uzavřené všechny knihovny.

Papírovou knížku si zde nyní nepůjčíte, ale můžete zkusit e-knihy v našem katalogu. Platí stejná pravidla jako na jaře.

Nově se noví čtenáři mohou zaregistrovat prostřednictvím e-mailu knihovna@mu-klecany.cz, ve kterém bude uvedeno v předmětu „přihláška čtenáře“ dále v textu jméno, příjmení, datum narození, e-mailová adresa, bydliště případně telefon.  Registrační poplatek dospělí 50,- Kč a děti 30,- Kč mohou zaplatit  na účet č. 2228201/0100, v. s. 3314, do poznámky jméno a příjmení čtenáře, za kterého je poplatek hrazen.

Jak si vypůjčit e-knihu:

Nově registrovaní i stávající čtenáři si mohou na stránkách https://www.palmknihy.cz/ založit účet, ve kterém uvedou stejnou e-mailovou adresu, kterou vyplnili v přihlášce čtenáře naší knihovny.

Pak už se jen přihlásí do on-line katalogu klecanské knihovny na adrese https://klecany.knihovna.cz/on-line-katalog/   (pomocí e-mailu a data narození), vyberou si titul, který je zajímá a kliknou na tlačítko „půjčit e-knihu“. Po stisknutí tlačítka se zobrazí oznámení o úspěšném provedení eVýpůjčky. Na e-mailovou adresu přijde oznámení o uskutečněné eVýpůjčce.

Do mobilu/tabletu/čtečky si stáhnou aplikaci eReading, která je ke stažení zdarma, otevřou ji, přihlásí se se stejným e-mailem a heslem, které použili na stránkách palmknihy.cz. Přejdou do záložky online, kliknou na titul, který si stáhli a tím se knížka uloží do zařízení.

Dále si v aplikaci eReading přejdou do záložky místní, kam se knížka načte a kde si ji mohou číst (už nemusí být připojeni na internet).

Na jaře se podařilo zvýšit počet e-výpůjček na 6 titulů za měsíc.

 

V případě dotazů mě neváhejte kontaktovat na tel. č. 735 751 385.

—————

Zpět