Knížku Jak se dělá zoo si již můžete v knihovně půjčit

05.10.2022 16:43

V průběhu celého dne 4. října 2022 p. Petr Fejk hovořil celkem třikrát o svém působení v ZOO Praha, o tom, co ho k tomu vedlo i o vzniku knihy Jak se dělá zoo. Nejdříve si dopoledne jeho vyprávění užila část dětí z prvního stupně naší základní školy. Vystřídala je skupina dětí z druhého stupně. Pak jsme nechali p. Fejka trochu odpočinout a večer byl pořad pro dospělé. On vydržel vyprávět 3 hodiny a my, kteří jsme v sále Kulturního centra Rychta Klecany byli, jsme vydrželi 3 hodiny napjatě poslouchat. Podle mě, kdybychom začali dříve než v 19 hod., poslouchali bychom klidně déle. 

Pro všechny skupiny měl připravenou zajímavou prezentaci, kterou dojem ze svého povídání podtrhl. Děti si vyzkoušely kvíz s fotografiemi cizokrajných zvířat, ve kterém bez problémů uspěly. Potíže měly děti v obou skupinách při určení zvířat na fotografiích z naší krajiny. Už se jich tolik nehlásilo a správnou odpověď věděl jen jeden žák. P. Fejk je tímto způsobem navedl k tomu, aby se soustředily i na to, jak pomoci zvířatům v naší volné krajině. 

Působivá byla i závěrečná soutěž v rozpoznávání hlasů divokých zvířat a ukázka zpěvu dvou druhů ptáků. Ta podle mě pobavila děti i dospělé.

Na návštěvu p. Fejka se budeme těšit ještě 25. 10. 2022, kdy se v sále Kulturního centra Rychta Klecany setká ještě s dalšími třídami prvního a druhého stupně naší základní školy.

 

—————

Zpět